Hit enter to search or ESC to close
уника българия

УНИКА България представя нов топ-мениджмънт и стратегия

maryval

УНИКА България стартира процес на стратегическа трансформация от началото на 2012 г. и обяви промени в ръководството и бизнес модела си. Целият бизнес на УНИКА ще бъде структуриран около три Бизнес модела (Ритейл бизнес, Корпоративен и Афинити бизнес и Банково застраховане). Трансформацията има за цел да хармонизира процесите на дъщерните компании на 15-те пазара в Централна и Източна Европа.

Ново ръководство на УНИКА

От януари 2021 година новият модел на управление ще бъде въведен на групово и локално ниво с нова управленска и организационна структура във всяка от страните.

България попада в групата на Югоизточна Европа заедно с Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора, Хърватска и България. Те ще имат самостоятелен локален мениджмънт, но един и същ президент на Надзорния съвет – г-н Николай  Генчев, който е Главен изпълнителен директор на УНИКА България повече от 10 години. 

Позицията „Генерален мениджър“ се поема от Борис Паличев, който се присъединява към екипа на УНИКА България след две години като изпълнителен директор Финанси/Риск в ДЗИ (част от Групата KBC), а преди това е бил дългогодишен член на управленския екип на УНИКА България и УНИКА Груп Aвстрия.

Длъжността „Главен финансов и риск директор“ ще поеме Лоран Жомот, който се присъединява от екипа на АХА Чехия и Словакия след придобиването на дъщерните дружества на френската компания в Полша, Чехия и Словакия през октомври тази година.

Позицията „Главен оперативен и ИТ директор“ се поема от Димитър Тонев – понастоящем Изпълнителен директор в УНИКА България.

Към висшия мениджмънт на локалния Бизнес модел ще се присъединят Албена Георгиева, която ще отговаря за „Корпоративен и Афинити бизнес“ и Ивана Димова, която ще отговаря за „Банково застраховане“. За ръководителя на бизнес модел Ритейл бизнес ще бъдете информирани допълнително.

От началото на 2021 г. досегашните членове на УС на ЗК „УНИКА“ АД и ЗК „УНИКА Живот“ АД – г-н Николай Каварджиклиев и г-н Георги Георгиев ще бъдат членове на Надзорния съвет на УНИКА България.

Нова структура на бизнеса

Целият бизнес на УНИКА ще бъде структуриран около три Бизнес модела (Ритейл бизнес, Корпоративен и Афинити бизнес и Банково застраховане):

Ø  Ритейл бизнес моделът ще иманасоченост към потребностите на ритейл клиентите и партньори – от вътрешното администриране до продуктовата и продажбена структура и оформление. Целта е да се осигури топ обслужване според очакванията на нашите клиенти и партньори, леснота, високо качество и ефективност, както и единна продуктова архитектура.

Ø  Корпоративен бизнес и Афинити – фокус на този бизнес модел ще бъдат корпоративните клиенти и партньори. Целта ни е да предоставим различни професионални решения за бизнеса на нашите клиенти/партньори, които да им осигурят специална грижа, безопасност и възможност за съвместен, устойчив растеж. Затвърждавайки позицията си на доверен партньор, желанието ни е да предоставим най-доброто обслужване чрез експерти и технически постижения. С нашите афинити-програми ние ще се фокусираме върху добавянето на стойност към основните продукти на нашите клиенти, като предоставяме решения, които ще разширят техния бизнес и ще дадат възможност за съвместно успешно партньорство.

Ø  Банково застраховане – с вече изградена солидна основа, развивана през последните 15 години, върху която да продължим да се преобразуваме в ориентиран към клиента бизнес модел с високо стандартизирани предложения.

Със стартиралия процес по трансформация в УНИКА правим нова крачка в развитието на компанията. Основната цел на предприетите структурни промени е да се превърнем в 5-звездно изживяване за нашите клиенти, като синхронизираме процесите във всички 15 страни от групата и ориентираме продуктите и услугите си към клиентските потребности и предпочитания, се посочва в официално съобщение на компанията.  

Вижте още застрахователни новини и полезни факти в секцията ни Новини.